Celal Mümtaz Akıncı kimdir.


Üç çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak 1957'de Afyonkarahisar'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı kentte tamamladıktan sonra 1975'te Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi. Orada Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Meslek Yüksekokulu'nda bir yıl okudu. 1976'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve hukuk eğitimine başladı. Bu okuldan 1982'de mezun oldu.

Doğduğu ve büyüdüğü kent olan Afyonkarahisar'da 1983'te avukatlık stajına başladı. Stajının ardından 262 sicil numarası ile Afyonkarahisar Barosu'na kaydoldu ve 16 Ocak 1984'te fiilen avukatlık mesleğine adım attı.

Avukatlık mesleğini doğduğu ve büyüdüğü kentte sürdürdü. Afyonkarahisar Barosu başkanının 2001 istifası üzerine yapılan olağanüstü genel kurulda bu göreve getirildi.

Anayasa değişikliğiyle Anayasa Mahkemesinin üye sayısı 17'ye çıkarılmıştı. Bu kapsamda Sayıştay Genel Kurulunca gösterilen üç adaydan Hicabi Dursun, geçen hafta TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmişti.

Kaynak : Zaman.com.tr.

0 yorum:

Yorum Gönder