Kpss tercih işlemleri web sayfası sitesi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sorunun farkında olduklarını belirterek, "Bu akşama kadar durumu inceleyeceğiz. Gerekirse tercih süresini uzatabiliriz." dedi.

ÖSYM'nin tercih sayfasında işlem yapmak isteyen adaylar, büyük hüsrana uğruyor. Bazı adaylar, kimlik numarası ve şifrelerini girdiklerinde hata measjı ile karşılaşıyor. Bazı adayların işlemleri ise yarıda kalıyor. 6 Temmuz'da başlayan tercih başvuru süresi, 15 Temmuz'da sona eriyor.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "KPSS tercih işlemlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili Ulaknet'ten kaynaklanan bir sorun olduğunu biliyorum. Kimisi giderildi diyor, kimisi giderilmedi. Ayrıca, bazı bilgisayarlarda da sorun yaşıyoruz. Bunun farkındayız. Akşama kadar durumu izleyeceğiz. Gerekiyorsa süreyi uzatacağız." diye konuştu.

Sorunların cuma gününden sonra yaşanmaya başladığını belirten Yarımağan, konuyla ilgili bu akşam ya da yarın sabah açıklama yapılacağını aktardı.

Öte yandan Ünal Yarımağan, başta Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun itiraz ettiği soru olmak üzere, hatalı olduğu iddia edilen KPSS sorularıyla ilgili incelemenin devam ettiğini bildirdi.
Haber 7

0 yorum:

Yorum Gönder