Merinos halı çalışanlarına namaz kılmak yasak

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu'nun "Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde namaza izin vermem" şeklindeki sözlerine her kesimden tepki yağarken, firmanın camilere sattığı halılarla büyüdüğü ortaya çıktı.

AKİT gazetesinin Merinos'ta namaz kılmanın yasak olduğu yönündeki haberinden sonra ilginç bir konu daha gündeme geldi.

Merinos Halı'nın sahibi İbrahim Erdemoğlu, skandal sözler sarfetmiş, "Cuma namazları dahi olsa hiçbir şekilde namaza izin vermem. İbadetler kesinlikle işletme dışında olur. İşletme bir ibadethane değildir. İşletmede inanç olmaz. İşletmede iş yapılır" demişti. Aslında böyle konuşarak, günde neredeyse 3 vakit namazı işyerinde geçiren işçilere, 'eğer namaz kılıyorsanız burada çalışamazsınız' demek istemişti.

Merinos'un Gaziantep'teki 240 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikasında, küçük bir mescit bile bulunmuyor. Yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı fabrikada işçiler, iş saatlerinde kesinlikle namaz kılmadıklarını, öğlen paydosları gibi aralarda ise namazlarını dolapların bulunduğu bölüm veya merdiven altlarında kılmalarına rağmen rahatsız edildiklerini söylüyorlar. Erdemoğlu'ndan fabrikaya mescit yapmasını istiyorlar.

Yönetici de namaz kılan işçilere 'müsaade yok' demişti!

Merinos Halı İşletme Grup Yöneticisi Şahin Borlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş saatinde namaz kılan işçilere müsaade etmediklerini söylemişti.

Erdemoğlu Holding'in yönetim kurulunun aldığı kararla işçinin iş saatinde makinesinin başında durması gerektiğini ifade eden Şahin Borlu, Cuma namazı için de aynı kuralların geçerli olduğunu vurgulamıştı. Borlu, "İşyerinde verim esastır. Çalışmak en güzel ibadettir mantığıyla böyle bir karar alınmıştır" demişti.

İşte tezat burada başlıyor!

Merinos'un patronu ve yetkili ismi bu açıklamaları yaparken, markanın bugünkü konumuna gelmesinde en büyük faktörün 'cami'ler olduğu iddia edildi.

Merinos'un cami halısı üretiminde oldukça önemli bir paya sahip olduğunu anlatan sektörün önemli isimleri, açıklamalara oldukça şaşırdıklarını bildirdi. Diğer taraftan vatandaşlar da "Madem Merinos namaz kılmaya imkan tanımıyor, cami cemaati de yarın, 'işçisine namazı kıldırmayan bir firmanın ürünlerini de bundan sonra biz kullanmayacağız, satın almayacağız' diyeceğiz" diye konuşuyor. Toplumsal hafıza

İşte o halı en üstte

Kaynak : Samanyolu haber..

0 yorum:

Yorum Gönder