Google translate neden açılmıyor. Çeviri dil çevirisi

Google’a ait bazı uygulamalara erişilememesi ya da erişimde yavaşlık yaşanmasıyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu bir açıklama yaparak yapılan işlemin erişim engelli olan YouTube.com adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibaret olduğunu belirtti ve topu servis sağlayıcılara attı.

Bazı ADSL firmaları ve servis sağlayıcılar tarafından abonelerine gönderilen bilgilendirmeye göre, erişimi engellenen IP’ler dolayısıyla Google’in bazı uygulamalarına erişememe veya erişimde yavaşlık yaşanması bekleniyor.

Bilgi notunda, sınırlamayla Google internet sitesine erişimde sorun yaşanması, reklam gibi analiz verisi için internet sitelerinde Google Analytics, Google Maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya internet sitelerinde erişimin yavaşlayabileceği uyarısı yapıldı, Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere, internet siteleri dahilinde “google search” kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama olabileceği ifade edildi.

Firmalara ait Google uygulamalarıyla entegre veya Google Search’e dayalı bazı uygulamaların bu erişim kısıtlamasından etkilenmesinin de söz konusu olabileceği duyuruldu.

Bu arada uzmanlar, TİB’in kararının, Google’a ait eski Youtube IP’leri ile ilgili olabileceğini değerlendirdi.

BTK topu kime attı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan açıklamada, Google internet sitesinin erişiminin engellendiği yönündeki iddialara yönelik olarak, “‘Yapılan işlem, erişimi engelli olan http://www.youtube.com internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir” denildi.

BTK’den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, hakkında erişim engelleme tedbiri uygulanmamış Google gibi kimi alan adları/web siteleri ve hizmetlerinin erişimlerinin engellendiği yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tarafımızca tesis edilen işlem, kamuoyunun yoğun gündemini oluşturan internet adresleriyle ilgili olmayıp, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 05/05/2008 tarihli ve 2008/402 no’lu kararı gereği erişimi engelli olan http://www.youtube.com internet adresine ilişkin IP adreslerinin güncellemesinden ibarettir.

Sonuç olarak http://www.youtube.com’a erişim amacıyla kullanılan ve tarafımızca engelleme tedbiri kapsamında güncellenen IP adreslerinin arkasında farklı şirketlere ait alan adı veya çeşitli hizmetlerin barındırılması bu şirketlerin kendi tercihleri ve sorumluluklarındadır. Dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanan internet kullanıcılarının mağduriyetinin çözümü bahse konu hizmetleri sunan şirketlerin elinde bulunmaktadır.”

Ulaşılamayan adresler

http://video.google.com

http://translate.google.com

http://chrome.google.com

http://code.google.com

http://pages.google.com

http://docs.google.com

http://sites.google.com

http://books.google.com

http://google-analystics.com

http://sketchup.google.com

http://froogle.google.com,

http://labs.google.com

http://mars.google.com

http://moon.google.com

http://notebook.google.com

http://toolbar.google.com

http://browsersync.google.com

http://catalog.google.com

http://codesearch.google.com

http://dir.google.com

http://earth.google.com

http://groups.google.com.tr

http://shopping.google.com

http://sky.google.com

http://support.google.com

http://tools.google.com

http://wap.google.com

http://answers.google.com

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece google maps ve earth açılmıyor

Yorum Gönder