www.millimotor.com milli motor

Google Yasaklarına Göndermeler Yapılıyor

Geldi gelecek derken, çıktı çıkacak derkenn en sonunda beklenen oldu ve Türkiye’nin kendisine özgü arama motoru çıktı…

Mevcut Youtube yasağını yeni bir mahkeme kararı çıkmamış olmasına rağmen kendi kendine karar alarak değiştiren ve bu yüzden milyonlarca Türk internet kullanıcısının aslında yasaklı olmayan diğer Google servislerine erişimine de engel koyan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na her kesimden tepki yağarken AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen Genç Siviller adlı sivil toplum kuruluşundan ilginç bir hamle geldi.

Yaptığı eylemlerin büyük bir kısmında Türk Silahlı Kuvvetleri, Anayasa Mahkemesi ve CHP’yi hedef alan Genç Siviller bu kez millimotor.com adresinde hayata geçirdikleri projeyle Google yasağını hedef aldılar.

Millimotor görünüş olarak Google’a çok benziyor olsa da aslında bir arama motoru değil. Youtube ve Google servisleri yasaklarını protesto amacıyla oluşturulmuş mizah öğeleriyle iğnelemeler yapan bir site.

Milli Motorun Kullanım Koşulları

Örneğin, Kullanım koşullarına tıkladığınızda karşınıza gelen sayfada şunlar yazıyor;

T.C.
MİLLİMOTOR
ULUSAL ARAMA MOTORU KULLANIM KAİDELERİ

1. Aradığınız kelime devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı olmamalı
2. Aradığınız kelime Anayasa’nın değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez giriş hükümlerine tezat olacak bir içerik ihtiva etmemeli
3. Aradığınız kelime Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı olmamalı
4. Aradığınız kişi ya da kurum Atatürk ilke ve devrimlerine aykırı bir fiilin içinde bulunmuş olmamalı

Bir arama gerçekleştirdiğinizde ise sol sütunde yer alan açıklamada şu sözlere yer veriliyor;

Bugün tarihi bir gün.
Çünkü bugün, Türkiyemiz bilgi çağında artık bilgiyi ithal eden değil bilgi üreten bir ülke. Bilindiği gibi yaklaşık iki yıldır internet üzerinden menfur saldırılarla karşılaşmaktayız. Bu saldırılar öyle bir seviyeye geldi ki nerdeyse her güne bir video kampanyası başlatılmış, Devletin bekası çirkin videolarla tehdit edilir hale gelmişti. İşte yedi cihanda ülkemiz üzerinde oynanan bu siber oyunlarla başa çıkabilmek için canlarını dişlerine katıp, azimle, sabırla çalışan mühendislerimiz bu aydınlık günü bizlere hediye ettiler. Bütün dünyaya kafa tutup tamamen yerli bir arama motoru yaptılar. Adını da Milli Arama Motoru koydular.
Aziz milletimize hayırlı olsun.

Ermeni Soykırımına  Düzeltme

Bunun dışında arama kutusuna “Ermeni Soykırımı” yazdığınızda Milli MOtor sizi uyararak “Bunu mu demek istediniz? sözde ermeni soykırımı” şeklinde bir mesaj yayınlıyor.

Aynı şekilde “Kürt” kelimesini arattırdığınızda “Bunu mu demek istediniz? türk” şeklinde bir düzeltme önerisi görüntüleniyor.

“Recep Tayyip Erdğan” kelimesini arattırdığınızda ” Bunu mu demek istediniz? ben giriyorum siz de girin” şeklinde bir gönderme görüntüleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder